Hoogwaardige A+ refurbished laptops, pc's en IT-apparatuur van topkwaliteit.

Sustainable 

delivery

Dat klopt, Back in Use hanteert een duurzaam leveringsmodel waarbij we ons richten op leveringen binnen vijf werkdagen in plaats van snelle 'vandaag besteld, morgen in huis'-leveringen. Dit heeft verschillende voordelen op het gebied van duurzaamheid:


1. Efficiëntere routeplanning: Door te streven naar leveringen binnen een iets langere tijdspanne, kan Back in Use efficiëntere routes plannen. Dit betekent dat we leveringen kunnen bundelen en de afstanden kunnen optimaliseren, waardoor brandstofverbruik en CO2-uitstoot verminderen.


2. Lagere spoedzendingen: Door de focus te leggen op een meer realistische levertermijn, kunnen we het gebruik van spoedzendingen verminderen. Spoedleveringen vereisen vaak snellere en minder efficiënte transportmethoden, zoals luchtvracht, wat een hogere impact op het milieu heeft.


3. Verhoogde productieplanning: Door klanten te informeren dat leveringen binnen vijf werkdagen plaatsvinden, kan Back in Use de productieplanning beter afstemmen op de vraag. Dit kan leiden tot een efficiëntere productie en minder verspilling van grondstoffen en energie.


4. Minder retourzendingen: Snelle leveringen moedigen impulsaankopen aan, wat kan leiden tot een verhoogd aantal retourzendingen. Door klanten een iets langere levertijd te bieden, kunnen ze beter nadenken over hun aankopen, wat kan leiden tot minder retourzendingen en een vermindering van de transportbelasting.

 

Het doel van Back in Use is om duurzaamheid te integreren in hun leveringsproces, en hoewel dit betekent dat de levertijd iets langer kan zijn, dragen we bij aan het verminderen van de milieu-impact van hun activiteiten.