Diploma

De zomervakantie is alweer halfweg, en dat betekent dat het nieuwe schooljaar stilaan in zicht komt. Voor veel ouders en leerlingen is augustus het moment om de juiste schoolspullen in te slaan, waaronder een betrouwbare laptop. Het grote aanbod kan best overweldigend zijn. Hoe kan je alle toestellen van elkaar onderscheiden? En welke laptop past nu het best bij jou?

 

Werkgeheugen: 8GB, 16GB of 32GB?

Het RAM-geheugen (Random Access Memory) of werkgeheugen is cruciaal voor de snelheid en prestaties van je laptop. Voor dagelijks werk varieert dit geheugen tussen de 8GB tot 32GB.

8GB RAM

Voor de meeste middelbare scholieren is een laptop met 8GB RAM voldoende. Deze hoeveelheid geheugen is ideaal voor dagelijks gebruik, zoals het maken van schrijfopdrachten, presentaties, en het surfen op het internet. Ook licht multitasken, zoals het luisteren naar muziek terwijl je een werkstuk schrijft, verloopt soepel.

16GB RAM

Een laptop met 16GB RAM is perfect voor leerlingen die zwaardere software gebruiken, zoals foto- of videobewerking of die regelmatig multitasken met meerdere zware applicaties. 16GB RAM zorgt voor een snellere verwerking en voorkomt vertragingen.

32GB RAM

32GB RAM is al een heel erg rijkelijke hoeveelheid werkgeheugen is voor de meeste middelbare studenten, maar als je de laptop ook gebruikt om te gamen of te programmeren, is 32GB RAM ideaal. Deze complexe taken vereisen veel geheugen om vlot te kunnen werken.

 

Opslag

Naast het werkgeheugen heb je ook de interne opslagruimte op je pc. Deze ruimte bevindt zich op een SSD-schijf (Solid State Disk). Het kiezen van de juiste SSD is belangrijk om voldoende plaats te hebben om je documenten te kunnen bewaren, maar het bepaalt ook de snelheid waarmee je laptop kan opstarten.

256GB SSD

Voor de meeste leerlingen is een laptop met een 256GB SSD meer dan voldoende. Dit biedt genoeg opslagruimte voor schooldocumenten, presentaties, en een heel aantal multimedia bestanden.

512GB SSD

Ben jij iemand die veel bestanden lokaal opslaat, zoals grote videobestanden, uitgebreide softwarepakketten of veel foto’s? Dan kan een 512GB SSD een betere keuze zijn. Dit voorkomt dat de opslagruimte snel vol raakt. Bovendien start een laptop met 512GB harde schijf ook sneller op.

 

Beeldschermgrootte: 13.3", 14" en 15.6"

Neem je je laptop iedere dag mee naar school? Of gebruik je hem enkel om thuis aan opdrachten te werken en te studeren? Denk dan zeker ook aan de grootte van de laptop en de ruimte die hij inneemt.

13.3 inch

Een 13.3 inch laptop is compact en licht, ideaal voor leerlingen die hun laptop vaak meenemen naar school. Het past gemakkelijk in een rugzak en is handig voor onderweg. De kleinere grootte betekent ook een langere batterijduur. 13.3 inch laptops komen vaak voor met touchscreen.

14 inch

De 14 inch laptop biedt een balans tussen draagbaarheid en gebruiksgemak. Het is nog steeds relatief licht en makkelijk mee te nemen, maar biedt een iets groter scherm, wat prettig is om zowel in de les als thuis alles goed te kunnen weergeven.

15.6 inch

Een 15.6 inch laptop biedt een groter schermformaat, wat ideaal is voor leerlingen die vooral thuis veel tijd met hun laptop besteden. Ook voor het bewerken van foto's en video's ben je beter af met een laptop van minstens 15.6 inch. Dit formaat is minder draagbaar, maar biedt een beter visueel comfort.

Waarom kiezen voor refurbished?

Budgetvriendelijk

Refurbished laptops bieden dezelfde prestaties als nieuwe laptops, maar tegen een fractie van de prijs. Bij Back in Use kun je tot 75% besparen op de nieuwprijs, waardoor je budget overhoudt voor andere dingen, zoals een leuke vakantie of extra snacks!

Duurzaam

Kiezen voor een refurbished laptop is een milieubewuste keuze. Het helpt bij de vermindering van CO₂-uitstoot, waterverbruik en e-waste. Hiermee draag je bij aan een duurzamere wereld.

Betrouwbaarheid

Onze refurbished laptops worden grondig getest, gereinigd en indien nodig gerepareerd door experts. Daarnaast bieden we tot 2 jaar garantie, zodat je met een gerust hart een aankoop kunt doen.

 

Met de juiste refurbished laptop wordt het nieuwe schooljaar een stuk goedkoper en leuker. Bekijk onze Back to School collectie en kies de perfecte match voor jouw schoolbehoeften.